Dámské zimní boty s kožíškem jsou stylové

dámské zimní boty s kožíškem

„Je ti zima, holčička?“ ptal se několik desetiletí dozadu dědeček Mrazík tak intenzivně, že se nám to všem vrylo do paměti. „Teplo, dědečku, teplo!“ chceme všichni odpovědět jako skromná Nastěnka. Proto při výběru vhodné zimní obuvi nebuďme skromní! Tím, co nás skutečně zahřeje, jsou dámské zimní boty s kožíškem, proto se na ně trochu zaměřme. 

Zimní obuv rozlišujeme podle míry zateplení na mírně zateplenou a zateplenou. Každý výrobce si to udává podle podšívky, kterou do bot vkládá a která je ta nejdůležitější při zahřívání Vašich nohou. Od bot do chladného počasí totiž očekáváme, že nám přinesou komfort v podobě tepla, kterého se v mínusových teplotách nemůže naše tělo nabažit. Zatímco většinu zateplení na první pohled v obuvi neodhadnete, protože podšívka je skrytá, dámské boty s kožíškem nepřehlédnete. 

dámské zimní boty s kožíškem
Dámské zimní boty s kožíškem Skechers

Moderní i hřejivé dámské zimní boty s kožíškem 

Zimní modely nejčastěji tvoří kozačky, kotníkové boty – někdo tomu říká po starém „kotníky“ a zimní tenisky. Šněrování, nazouvání, elastické pásy na bocích svršku, vysoké hrubé podrážky, klasické kousky s podpatkem – možností je nepočítaně. Dámské zimní boty s kožíškem – ať už jde o pravé kožené boty, nubukové nebo semišové holínky, působí půvabně a pro nositelku jsou příjemně. Nikdo nemá rád zimu, která leze až do kostí. Díky hřejivé obuvi se Vám to nestane. Užívejte si krásu a pohodlí svých kroků! Pokud budete chytré, své kožešinkové botičky si vychytáte i v sezónních výprodejích. 

dámské zimní boty s kožíškem
Dámské zimní boty s kožíškem Tamaris

Péče je namístě 

Když už se Vám zadařilo a boty jsou součástí Vašeho botníku, nezapomeňte se o ně starat, abyste spolu přežili více než jen jednu zimu. Svršek je třeba naimpregnovat před prvním použitím a v průběhu nošení tak učinte, pokud boty vybíráte po delší době. Kožešince, která se používáním opotřebuje a ušpiní, věnujte speciální pozornost, aby vynikala co nejdéle. Jelikož nemůžete obuv jen tak hodit do pračky a kožešinu vyprat, vždy si pozorně přečtěte návod, který je k obuvi přibalen. Čištění a praní doporučujeme speciálním kartáčkem na obuv, který má být dost jemný na to, aby kožešinu nepoškodil a netahala se vlákna, ale také dost tvrdý na to, aby dokázal zachytit případné nečistoty. Vykartáčovat podšívku můžete tekutým mýdlem nebo pracím práškem, přičemž obuv je třeba po „zákroku“ nechat pořádně vysušit. Kožešinka musí zůstat čistá, ale přesto měkká

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď