Založení offshore společnosti není až tak složité

založení offshore společnosti

Určitě mnozí naši podnikatelé občas uvažují o založení offshore společnosti někde v zahraničí, nejlépe v zemi s charakterem tzv. daňového ráje. Ale jak to udělat co nejjednodušší a hlavně správně? Založení offshore společnosti nemusí být příliš zdlouhavé ani složité. Už při vzniku takového podnikatelského záměru je však třeba vzít celý proces zodpovědně a vážně. Důležité je obrátit se na zkušené profesionály, kteří mají se zakládáním společností v prostředí daňových rájů praxi, znalosti, kontakty a dlouholeté zkušenosti.

Vhodný partner na vstupní konzultace

Právě volba vhodného partnera, který pro vás offshore společnost založí, je nejdůležitějším bodem celého rozhodovacího a přípravného procesu. Na našem trhu se pohybuje několik agentur a společností, které poskytují nejen poradenské služby v oblasti offshore podnikání a offshore bankovnictví, ale mají ve svém portfoliu i založení offshore společnosti. Některé z těchto zprostředkovatelských agentur však nemusí poskytovat kvalitní a seriózní služby a mnohdy si ke konečné ceně „zapomenou“ připočítat některé důležité položky, které vám mohou založení vaší nové společnosti a celého podnikatelského projektu pořádně prodražit.

Založení offshore společnosti
Založení offshore společnosti – pro nebo proti?

Založení offshore společnosti má svou strategii

Jakmile najdete vhodnou společnost, se kterou se vám úspěšně podaří založit novou společnost v zahraničí, zdaleka nemáte vyhráno. Offshore země s charakterem daňového ráje, ve kterých bývají registrovány oficiálně sídla offshore společností, často mění své právní prostředí. Vyvíjí se to nejen pozitivně, ale někdy to může mít na chod vašeho podnikání i negativní dopad, a pak je někdy třeba změnit strategii fungování offshore schválené společností. Hodně proto záleží na zkušenostech a serióznosti vašeho partnera, který situaci průběžně kontroluje a analyzuje.

Existence offshore společnosti musí být legální

Finanční instituce si dávají dobrý pozor na všechny transakce, které uskuteční tuzemské společnosti s těmi se sídlem v daňových rájích. Aby založení offshore společnosti nemělo znaky nelegitimního obchodování, měli byste dobře znát, jak tuzemské finanční úřady přistupují k offshore transakcím.

 

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď