Zakládáme firemní offshore bankovní účet v zahraničí

offshore bankovní účet

Jste odvážný, chytrý v podnikání a rádi byste rozšířili své obchodní aktivity i směrem do zahraničí? Už déle uvažujete o tom, že byste si založili firemní účet v zahraničí? Offshore bankovní účty pro právnické osoby jsou běžnou věcí v mnoha evropských zemích i v daňových rájích po celém světě. Jaké rozhodnutí vede vlastníků k oddělení firemních financí? Banky v zahraničí jsou schopny nabídnout zajímavé výhody, které určitě zaujmou nejen podnikatele, ale i zcela běžné občany. Právě proto mezi těmito typy účtů ani nejsou tak velké rozdíly a klidně se mohou využívat i během běžného cestování nebo dovolené v zahraničí.

Pár důvodů pro založení offshore bankovního účtu

Zahraniční offshore bankovní účet označujeme jako offshore bankovní účet, stejně jako se zahraniční společnost označuje pojmem offshore. Pokud o založení takového účtu seriózně uvažujete, určitě uděláte nejlépe, když oslovíte nějakého specializovaného poskytovatele zahraničních služeb a který vám tento účet vzápětí i zřídí. Jeho velkým plusem je, že po založení ho budete moci využívat jak k firemním, tak i ke zcela běžným záležitostem.

offshore bankovní účet
Offshore bankovní účet máte pod kontrolou kdekoli pomocí internet bankingu

Podstatnou výhodou je absolutní diskrétnost

K založení offshore bankovního účtu v zahraničí se váže kopec výhod. K těm hlavním patří žádné nebo nízké zdanění zůstatku na bankovním účtu. Známe mnoho tzv. offshore států, ve kterých se bankovní poplatky vůbec neplatí a nepočítají ani s daněmi. Zahraniční účet je také diskrétní, anonymní a v maximální ochraně osobních údajů.

Benefity zahraničního bankovního účtu

Co se týče zahraničního offshore bankovního účtu, je zde vyšší zúročení vkladů. Příčinou je nejen jejich minimální zdanění, ale i příznivější úrokové sazby. Nemusíte se bát ani online offshore bankovnictví v zahraničí, je maximálně zabezpečené a tudíž nehrozí, že by váš účet někdo napadl. Váš offshore bankovní účet je tu dokonce ve větším bezpečí než na domácím trhu, takže zřízení zahraničního offshore účtu máte úplně na dosah, třeba se jen dobře a správně rozhodnout.

 

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď