Kvalitní matrace do postýlky musí být prioritou

Pokud se vaše dítě ráno budí podrážděné a i během dne je mrzuté, příčinou může být i nekvalitní matraci. Osobně si myslím, že ani značkové oblečení, zda předražené hračky nejsou pro děti takové podstatné, jako zdravá strava a spánek. Ano, i spánek, dobře jste slyšeli. Lidské tělo je jako stroj, který během dne dokáže udělat neskutečně mnoho věcí, ale vedle toho však potřebuje i dostatečný odpočinek, aby načerpalo nové síly a na další den mohlo opět fungovat. U dětí to platí dvojnásob, protože jejich tělo zároveň i roste a vyvíjí se. Spánek je pro ně neskutečně důležitý, a proto by pro vás mělo být prioritou pořídit vašemu dítěti kvalitní matrace do postýlky. A pod kvalitou si nepředstavujte zapůjčenou postýlku od vaší sestry s matrací, která již „odchovala“ její dvě děti. Na to raději rychle zapomeňte!

Co je při koupi nejdůležitější?

matrace do postýlky
Kvalitní matrace do postýlky zajistí správný vývoj páteře, za co se vám vaše dítě ještě v dospělosti poděkuje

První a dost zásadní věcí je, aby matrace vyplňoval celý prostor postýlky a nevznikaly tak mezery, v nichž by se vašemu dítěti mohla zaseknout ruka, noha nebo dokonce hlava. Postýlku proto třeba pečlivě změřit a nekupovat matraci jen tak od oka. Matrace do postýlky by neměl být ani velmi měkký – na paměťovou pěnu tedy zcela zapomeňte. Vhodné jsou tvrdé nebo středně tvrdé dětské matrace. Stejně tak není vhodné ani tvarování podle anatomických zón – mohou způsobit zkřivení páteře, či jiné ortopedické problémy. Co se ale určitě vyplatí k matraci dokoupit, je chránič matrace, který ho ochrání před přetečením – u dětí se běžně stává, že se počurají nebo během nemoci v posteli zvrací. Stejně užitečný je i snímatelný a vypratelný potah.

Jaký materiál je pro matrace do postýlky nejvhodnější?

Na trhu je množství druhů dětských matrací jako například molitanový, latexový, kokosový a různé kombinace těchto i jiných materiálů. Důležité je, aby byl matrace do postýlky s antialergickou výplní. Výbornou volbou je matrace ze 100% přírodního latexu nebo jeho kombinace s kokosovým vláknem, které mu dodává potřebnou pevnost. Latex a kokosové vlákno zabraňují přežívání roztočů či plísní, a tak nejlépe odpovídají nárokům pro zdravý dětský spánek. Kromě toho jsou to hypoalergenní a vzdušné materiály, které skvěle odvádějí vlhkost. Dnes jsou velmi oblíbené i dětské matrace z pohanky. Také jde o hypoalergenní materiál a pohanka je zvláště vhodná pro děti s astmatem, alergií nebo jinými dýchacími potížemi.

Ak sa cyhstáte zariadzovať detskú izbu a hľadáte zaručenú kvalitu kvalitu. určite nahliadnite sem a vyberte si zo širokej ponuky.

 

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď