Plavba lodí Bratislava nabízí příjemné zážitky od jara do podzimu

Hlavní město Bratislava možná nepatří k největším světovým či evropským metropolím, ale i přesto nabízí mnoho zajímavých možností jak trávit volný čas. Kromě velkých nákupních center, sportovních areálů, kin, divadel, parků odpočinku či zoologické a botanické zahrady, zde najdete při procházkách Starým městem i kus historie, nechybí ani různé muzea či dokonce majestátně se tyčící Bratislavský hrad. Velkým lákadlem pro domácí i turistů přijíždějících na návštěvu Bratislavy je kromě zmíněných památek či atrakcí možnost plavit se lodí po Dunaji přímo z bratislavského přístavu. Plavba lodí Bratislava nabízí řadu možností a zajímavých lodních výletů, stačí si jen vybrat.

Bratislava a okolí

plavba lodí Bratislava

Jedním z oblíbených výletů je plavba lodí Bratislava – Devín, kde můžete navštívit zříceniny hradu Děvín

V nabídce výletů lodí najdete mnohá zajímavá místa v okolí Bratislavy, kam se v rámci jednodenního výletu můžete pohodlně doplout lodí a prožít tam příjemný den či odpoledne. Jedním z oblíbených výletů je plavba lodí Bratislava – Devín, kde můžete navštívit zříceniny hradu Děvín a zároveň strávit den uprostřed krásných přírodních scenérií. Pokud vás zajímá historie, je právě Devín tím ideálním místem, protože zde pravidelně probíhají různé výstavy a expozice, momentálně je aktuální výstava pod názvem Děvín v pravěku, která by měla trvat až do 31.10.2016, kde by mělo být vystaveno téměř 400 předmětů z archeologických nálezů.

Plavba lodí Bratislava během hlavní sezóny

plavba lodí Bratislava

Plavba lodí na trase Bratislava – Vídeň lodní linkou Twin City Liner

Hlavní sezóna plavby lodí po Dunaji začíná většinou na jaře v období koncem března nebo začátkem dubna a trvá přibližně do konce října, takže pokud hned, jak vás první jarní sluneční paprsky začnou stále více a více lákat na čerstvý vzduch, můžete si kromě procházek, bruslení na kolečkových bruslích zda cyklistiky dopřát i pěkný zážitek v podobě lodního výletu např. i na zmíněný Devín. Plavba lodí Bratislava však nabízí i jiné zajímavé trasy, např. vyhlídkovou plavbu pod bratislavské mosty, případně na vodní dílo Čunovo či dokonce do hlavní metropole Rakouska – Vídně.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď