Zahraní nábytek – luxusní sezení na vaší zahradě či terase

zahradní nábytek

Zahrady, terasy a balkony patří v létě u mnohých z nás k nejoblíbenějším místům, kde trávíme svůj volný čas a s ním spojené chvíle oddechu, relaxace, rodinné pohody nebo veselých setkání s přáteli. Dnešní zahrady už většinou nemají podobu spíše užitkové zahrady, na které měly svoje místo především záhony se zeleninou a kotce a ohrady s domácím zvířectvem. Dnes se zahrady povětšinou stávají okrasnou zónou sloužící převážně k relaxaci. A tak dnes na zahradách místo brambor, mrkve nebo petržele najdete spíše houpačky, pískoviště pro děti, větší či menší bazény a samozřejmě nejrozmanitější zahradní nábytek. I když tzv. bio-zahrady jsou dnes velmi populární a vypěstovat si svoje vlastní slaďoučké jahody, jablka nebo rybíz je také k nezaplacení…

Luxusní zahradní nábytek

Dnešní trh nabízí nepřeberné množství zahradního nábytku, které umožňuje výběr opravdu krásných kousků na vaši zahradu nebo terasu. A tak se součástí zahrad stává krásný luxusní zahradní nábytek, např. z velmi odolného, a dnes tak populárního, umělého ratanu, jehož vysoce elegantní vzhled ho předurčuje nejen jako ozdobu exteriéru, ale i interiéru. Rohové sedací soupravy z umělého ratanu s pohodlnými textilními polštářky, různé kombinace 2-sedu, křesel a stolku nebo dokonce kulatá lehátka se stíněním, připomínající velké kulaté postele, vám umožní opravdu luxusní oddech v zahradě či na větší terase.

zahradní nábytek
Zahradní nábytek, perfektní i na terasu

Luxusní, odolný a s jednoduchou údržbou

Materiál, který se v dnešní době nejčastěji používá k výrobě luxusního zahradního nábytku a doplňků (např. květináčů), nazývaný umělý ratan, technický ratan nebo technoratan, je vysoce kvalitní a odolný materiál, který je mnohem odolnější a trvanlivější než např. přírodní ratan a i jeho údržba je mnohem méně náročnější. Nábytek z umělého ratanu je téměř bezúdržbový, úplně postačí, když ho čas od času opláchnete vodou ze zahradní hadice a textilní polštáře vyperete běžným způsobem podle údajů na štítku. Jeho velkou výhodou je odolnost vůči vlivům počasí, takže se nemusíte bát žádných plísní, rzi, změny barvy ani praskání nebo olupování. Zahradní nábytek ze syntetického ratanu je dobrou investicí, která se rozhodně vyplatí.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď