Jaké trendy přináší tvorba web stránek?

tvorba web stránok

Zajímá vás, jaké změny s sebou přináší tvorba web stránek v roce 2015? Určitě jste si už v minulém roce všimli, že víceré webové stránky přešli na jednodušší a učesanější design. A jinak to nebude ani letos. V tomto článku vám přestavím několik trendů, s kterými se během tohoto roku při surfování určitě setkáte.

Jednoduchý responzivní tvorba web stránek

tvorba web stránok
Tvorba web stránek přináší různé novinky. Čtěte v článku…

Responzivnost je už v dnešní době téměř povinností. Je to kvůli tomu, aby si lidé mohli internetové stránky bez problémů prohlížet na kterémkoliv zařízení, ať už na klasickém stolním počítači, notebooku, smartfonu nebo tabletu. V souvislosti s tím se ve tvorbě web stránek začíná objevovat i tzv. kartový design, který by měl podávat ucelené informace jednoduše a přehledně na jednotlivých kartách (něco podobné jako Pinterest).

Flat nebo „plochý“ design se vyznačuje jednoduchou grafikou, která už neobsahuje prvky jako stíny, barevné přechody nebo odlesky. Ještě donedávna oblíbený 3D design už dnes nahrazuje 2D flat design. Vyznačuje se nenáročným vhledem, používá klasické geometrické tvary, využívá jednoduchou, ale výraznou typografii.

Uklizená stránka se zajímavým obsahem

Scrollování. Je to dobrý způsob, jak návštěvníka stránky přinutit prohlédnout si co nejvíce obsahu. Navíc takovéto surfování je jednodušší a pohodlnější, protože místo „proklikávání“ teď stačí jenom scrollovat.

Všechen obsah se nachází na jedné stránce. Scrollování může být doplněné o paralaxní rolování (text se pohybuje rychleji než obrázky) nebo o modulární rolování (roluje se jen část webové stránky).

Skryté menu. Aby byla stránka co nejpřehlednější, nemělo by se na ní nacházet hodně obsahu (hlavně ne zbytečného obsahu). Tvorba web stránek proto často využívá hamburgerové menu (3 horizontální čárky v některém horním rohu), ukrývající nabídku menu celé stránky, anebo plavající – elegantní, jednoduché a přehledné menu. Cílem internetové stránky je nejen poskytovat informace, ale poskytovat i vizuální zážitek.

Obsah. Donedávna na internetových stránkách dominovali obrázky a různé grafické prvky. Dnes je nahrazuje dobře napsaný obsah. Použitím správných slov se může text přeměnit na prodávající nástroj, který by měl fungovat i tehdy, kdy se ze stránky odstraní všechny grafické prvky.

Ať už pracujete z domova nebo v kanceláři (nebo také venku v zahradě), zda je to práce nebo hobby, designem vaší web stránky chcete upoutat a proto sledujte i nadále novinky v tvorbě web stránek.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď